Skip to main content

Vusi is 28 jaar. Hij is projectmedewerker bij WACRAD, de partnerorganisatie van Red een Kind in Malawi. Als maatschappelijk werker bezoekt hij de scholen, het kinderbeschermingscomité en ziet hij erop toe dat het programma goed wordt uitgevoerd.

“Mijn droom was altijd om een advocaat te worden, maar mijn leven is anders gelopen. Toen ik in een weeshuis in Blantyre vrijwilligerswerk deed, kwam ik erachter dat ik niets liever doe dan met kinderen werken. Mijn goedbetaalde baan bij de bank gaf ik op en nu werk ik als projectmedewerker bij WACRAD. Ik ben er voornamelijk verantwoordelijk voor het onderwijsaspect van het programma. En op dat gebied is nog veel te doen! Het breekt mijn hart als ik hoor dat kinderen trouwen en daardoor niet meer naar school gaan.

“Ik kan het niet verkroppen als de rechten van kinderen geschonden worden.”

– Vusi: Veldmedewerker in Malawi

Gelukkig komt er langzaam verandering. Een hoogtepunt in het afgelopen jaar was het opstellen van bylaws. Samen met de lokale overheid en de dorpsbewoners hebben we regels opgesteld om ervoor te zorgen dat de rechten van kinderen beschermd worden. Een mooie stap vooruit! Het geeft mij energie als ik kinderen zie opbloeien en ik hoop dat over een paar jaar geen enkel meisje meer op te jonge leeftijd trouwt!”

Vusi gaat met zijn collega’s de strijd aan tegen kindhuwelijken. Hij vertelt erover in dit filmpje (3 min.)


Dit artikel is onderdeel van het magazine Kind. Meer weten?
Vraag hier het magazine gratis aan.

Beeldrechten:
Art van Grondelle
Hester de Rooij
Tanja van Lummel
Jan Willem den Bok
Marjan van der Lingen
Qroost Beeldmakers
Ramon Sanchez Orense
Stephan Jansen Fotografen

Redeenkind.nl
InZine • BladenMakers.nl